Видиковац Црњесково се налази на 900 метара од Манастирских станова са црквом на Калуђерским Барама. Налази се на 1035 м надморске висине на 15 минута хода кроз шуму. Поглед са видиковца је на клисуру реке Раче и Бајину Башту.

Видиковац Црњесково на планини Тари представља прави бисер за све љубитеље природе и панорамских погледа. Смештен на надморској висини од преко 1000 метара, Црњесково нуди спектакуларан поглед на богате шуме, реку Дрину и сликовита села. Овај видиковац је идеална дестинација за оне који траже мир и тишину далеко од градске гужве, али и за авантуристе жељне планинарења и истраживања нетакнуте природе.

Планина Тара, позната по својој биоразноврсности и природним лепотама, пружа савршено окружење за видиковац Црњесково. Са стазама које су прилагођене различитим нивоима физичке кондиције, сваки посетилац може уживати у шетњама кроз густе четинарске шуме, које су дом многих заштићених врста биљака и животиња.

Видиковац Црњесково је лако доступан и идеалан за породичне излете, романтичне викенде или соло авантуре. Уз бројне информативне табле и клупе постављене дуж стазе, посетиоци могу уживати у едукативним и релаксирајућим тренуцима. Посета овом видиковцу оставља незабораван утисак и нуди прилику за предивне фотографије које ће заувек чувати успомену на ову природну оазу.

Планирајте свој долазак на видиковац Црњесково и откријте зашто је Тара једна од најлепших дестинација у Србији.

Где се налази овај видиковац?

Фотографије са видиковца Црњесково

Фотографије и део текста су нам на коришћење уступили Ранко Радовановић и Ненад Марић, којима се овом приликом захваљујемо.

Поделите ово са пријатељима!

Погледајте још неке атракције

На Тари се налази много прелепих места која можете да обиђете. Сва се налазе јако близу нашег комплекса, а поред обиласка разних места и видиковаца можете уживати и у разним атракцијама попут вожње квада или скијању...

Поред смештаја у нашем комплексу се можете опустити и у новоизграђеном "Тара СПА" центру, али и научити да скијате у зимском периоду у нашој ски школи "Тарски вук"